Siirry pääsisältöön

Remin kanssa tunnilla

Kuten otsikostakin jo näkee mistä alan seuraavaksi kirjoittamaan.  Eli siis oltiin Remin kanssa tunnilla, Jenni tuli tänne kotia pitämään tunnin, niin ei meidän tarttenut lähteä rehaamaan Remiä. :) Sain harjattua, ja satuloitua Remin ja nehdin nousta selkäänkin ennen Jennin tuloa. No en mä kauaa ehtini oleen selässä kun Jenni jo tuli. Mentiin siitä sitten tonne ''kentälle'' ja jatkoin kävelyä pitkin ohjin.

Sitten kerättiin ohjat ja Jenni käski mun lämmitellä kevyessä ravissa tehden ympyröitä ja voltteja kumpaankin suuntaan Reippaassa ravissa. Tätä ennen pidennettiin mun jalustimia, kouluratsastukseen sopivimmaksi. (Täh? Kuinka toi sana pitäs taivuttaa oikein?) Ja sitten ravin jälkeen vielä vähän laukkaa, päätyyn iso pääty ympyrä ja pitkällä sivulla lujaa. Jäi vähän hitaaksi noi meidän kaasuttelut :D

Sitten aloitettiin työskentelemään ravissa, Jenni muuten vähä lyhensi meidän kenttää. Tehtiin sellasta tehtävää että: Päätyihin ympyrät harjoitusravissa, ja pitkän sivun keskivaiheessa 2-3 askeleen käynti siirtyminen. Tämän tehtävän tarkoituksena oli herätellä Remiä. Tätä tehtävää toistettiin muutaman kerran kumpaankin suuntaan.

Nyt kun rupesin kirjoitaan en enää ookaan näitten laukkatehtävien järjestyksestä varma. Mutta jos pääpiirteittän kerron mitä tehtiin ja miten sujui? No varmaan ekaksi tehtiin niin että menin ympyrällä, Iitä piti kerralla laukata noin 1/4 ja mennä ravi kans 1/4 ja käyntiä 1/4 ja ravin ja käynnin määrää vähennettiin tai yritettiin vähentää koko aika. Seuraavaksi mentiinkin tällästä että käännyin 2-3 metriä ennen kulmaa ja suoristin Remin ja aloin tekemään pohkeenväistöö uralle. Kun pääsin uralle nostettiin laukka ja laukattiin pääty ympyrä. Sitten heti ympyrän jälkeen ravi ja siitä käynti.

Ja sitten mentiin vielä niinkin että laukkasin ympyrällä päädyssä kaks kierrosta ja sitten kokorata leikkaa ja uralla ravin kautta käyntiin.  Noi kokorata leikkaat meni oikeesti aika kaahaamalla ja ravisiirtymiset oli vähä räpeltämistä, mut muuten ihan ok.

Aluksi laukattiin oikeesti reippaasti ja lykennettiin laukka että tehtiin laukan tahtiin pidätettä ja pohjetta. En mä nyt osaa täs sitä niin hyvin selittää mitä Jenni sen mulle. Ja tos vikassa tehtävässä sitten kun Remi alkoi innostumaan ja kuumenemaan heti kun aloitettiin kunnolla laukka työskentely. Niin siinä sainkin tehdä ohjilla, varsinkin sisäohjalla aika reiluakin liikettä että Remi laskis päätänsä. Tuli kaikkien tehtävien aikana parempia ja huonompia kohtia, mutta tällä hetkellä fiilis on kyllä mahtava. Tätä tunnetta mä kaipasinkin jo!

Jennikin sano että jotain tän tapasia tehtäviä vois mennä kisoissä lämmittelyssä, tietysti niin että jos mahtuu. Ja että Yrittäisin saada Remi kuumenemaan silleen sopivasti, että siitä tulis tollanen... ööö... Parempi. Mitän tää ny pitäs selittää? Lopuksi ravattiin vielä hetken kahdeksikkoa pitkällä ohjalla. Tästä tekstistä jäi tosi paljon puuttumaan, mutta pää piirteet tuli nyt tässä. Remi oli iha paras, ja mä en oo ikinä saanut siltä noin hyvää laukkaa. Nyt kun olis perään päässyt vetään saman radan kun kisoissa uudestaan niin oltas saatu paremmat pisteet. :)

Sitten vielä sovitiin että menisin torstaina Sulkulla ratsastaan, ja kaveri jos se pääsee, en oo vielä kysyny tyulis mukaan ja sais kans ratsastaa Sulkulla ja sitten otettais se Eetu-ponikin mukaan touhuihin. Ratsestettaisiin tai ainakin tuohuttais senkin kanssa. Jenni sano et sekin kerkeis kyllä olemaan siinä mukana. Ollaanhan me kaverin kans isoja näille poneille, mutta kyl ne viel jaksaa. Ja kun Eetullekkaan ei oo niin sen kokosta osaavampaa ratsastajaa niin me mentäs sillä kaverin kans ehkä 30min tai vähemmän tai ainakin toinen meistä. Voikun kaverillekkin sopis! Kysyn tänään kun mennään Dimonaan. Ja siihen ei ookaan kun muutama tunti!

Sori nyt ei oo kuvia kun sisko ei muka huomannut kun lähdin ratsastaan. Ihme kun ei edes sitten kun tuli pihalle ja meni Pixillä ratsastaan, ihmettelen...

Kevät 2012

Kommentit

 1. Juu, halusin koittaa tehä sulle bannerin. Toivottavasti tykkäät, tuli ehkä vähä ykstoikkonen jne. :)
  http://oi48.tinypic.com/kbeovc.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toi on ihana! Millanen tota ohjelmaa on käyttää millä teit ton? Aattelin että jos opettelisin itsekkin käyttämään :)

   Poista
 2. Tein PhotoFiltrella, on aika helppokäyttönen ku hiukan ensi ottaa selvää siitä ja opettelee, sen saa suomenkielelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei, pitääpä kattoo, jos ymmärtäisin jotain...

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…