Siirry pääsisältöön

Mene pois tyhmä nyha!

Aamulla kun heräsin huomasin että kurkku on kipeä ja nenä vuotaa, koska äiti ja sisko nukkuivat vein ponit pihalle. Ja pissatin Chilin. Karsinat saa siivota kyllä joku muu kuin minä, koska illan mittaan mulle nousi kuume ja jokinaika sitten otin särkylääkettä oloa helpottamaan. Kurkku kipee, nenä vuotaa ja koko aika on joko kylmä tai liian kuuma... Sen sanon että olis tosi kiva jo parantua, ei kiva jos maanantainakin joudun olemaan pois koulusta. Laiskistun ihan liikaa kotona makoillessakin :D

Jos luen tätä nyt ja sulla on kysymys tai joku postaus idea, minkä pystyy kipeänä toteuttamaan kerro se nyt heti mulle! Mitään kuvapostauksia en nyt pysty toteuttamaan. tai kuvat ainakin olisivat vanhoja ja kulutettuja täällä blogin puolella!

Hetken mietin kehtaanko julkaista nämä kuvat uudestaan tänne blogiin, kun teidä lukioiden määrä on muutamalla lisääntynyt ja sivunkatselutkin... Mutta jos nyt jättäisitten valittamasta siitä kuinka iso olen ponille, koska jos nyt päättäisin uudelleen en välttämättä ratsastaisi Pixillä. Tiedän olevani liian iso Pixille, halusin vain julkaista nämä kuvat, koska mielestä ni ne on (osa) ihanan kesäisiä ja ja tunnelma on... <3

 Yksi mun ja Pixin onnistuneimmistä hypyitä, ja Pixi vielä hyppäs noin pienellä! Yleensä este pitää taluttaeskin olla jo 40cm ennen kun Pixi hyppää... Aina tosin ei.
 Miksköhän istun noin vinossa? Leirillä kokeilin ostaa Pixillä laukaa, pari askelta. Se on suloinen täs kuvassa <3

 Vaikka se on noin pieni niin välillä se vei mua 6-0! Uskoisitteko? Varsinkin ilman satulaa, ja tuolla kerralla tipuin puol vahingossa jaloilleni... Kröhöm.

Pixi nosti kotona suoralla uralla aika helposti laukan ja vauhtia piisas :D Love <3

Tälläkin kertaa Pixi vei aluski siskoani ja sitten mua 6-0! Hyppäs melko hyvin jos sai tuotua esteelle, mutta sen jälkeen olikin kauhea kiilaus kotia päin, kumitutit totta kai suussa... Satulakin näyttää olevan aika edessä? Valunut vai satuloitu, ennemmin valunut, siinä kyydissä!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…