Siirry pääsisältöön

Kirjaesittely

Sain eilen luettu yhden ihan hyvän kirjan. Nyt ajattelin kertoa siitä teille, sitten saattekin kertoa mitä piditte tästä postauksesta, ja teenkö näitä joskus lisää, vai oliko tämä sitten niin huono ja tylse ettet jaksanyt lukea? Mutta katsotaan mitä tästä tulee :)


Elyne Mitchell, Thowra, hopeaharja, 1982

Mulla ei ollut mitään lukemista, enkä päässyt kirjaston koska olin kipeä. Niinpä valitsin omasta hyllystä tämän kirjan, jonka ennen hylkäsin kansikuvan perusteella. Nyt kuitenkin kun luin sen takakannen, se vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Takakannesta selvisi että kirjassa kerrotaan villihevos Thowran elämästä.

Kun kirja alkaa, syntyy erikoisen värinen, vaalea Thowra varsa. Sen emän nimi on Bel Bel ja emän hyvä ystävä on Miri, jolla myös on orivarsa nimeltä Myrsky. Thowrasta ja Myrskystä tulee elinikäiset parhaat kaverit. Pieninä varsoina ja myös enemmän ikää saaneina tämä kaksikko tutkii lähiseutua, missä he milloinkin saatuvat olemaan. Thowran emä Bel Bel opettaa sille tärkeitä taitoja joita se tulee tarvitsemaan elämänsä aikana.

Kirjassa kerrotaan villihevosten elämästä, pakureissuista kun ihmiset jahtaavat niitä, varsinkin erikoisen värisiä yksilöitä. Kirjassa kerrotaan millaista hevosten elämä eri vuodenaikoina on ja kuinka lauman johtajat johtavat ja suojelevat laumaansa. Thowra joutuu koko elämänsä taistelemaan että se pysyisi vapaaa ja saisi pitää oman laumansa. 

Kirja oli mun mielestä aika mielenkiintoinen ja sitä oli kiva lukea kun se oli kirjoitettu hevosen näkökulmasta :) Jos vain löydät tän kirjan jostain niin kannattaa lukea! Tästä pääset lukemaan muiden kirjan lukeneiden mielipiteitä, ja lyhyen arvostelun kirjasta.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Dimonan tallin yleis/esteleiri 1/2

Moi, tänään päästiin kotia leiriltä ja vähän on univelkaa kertynyt viikon aikana. Oli aivan ihana leiriporukka ja meillä oli kivaa :) Ajattelin kirjoittaa postauksen leiristä kahdessa osassa, ettei tuu ihan kamalan pitkää postausta. Nyt kirjoitan teille sunnuntaista, maanantaista ja tiistaita ja myöhemmin sitten loppuviikosta. Kuvia tuli leirillä otettua noin neljäsataa, eli mulle ihan kiitettäväti, kun en paljon edes kuvannut.  Mutta pitemmittä teksteittä aloitetaanpas!

Sunnuntaina siis lähdin Dimonaan kaverini Piian kanssa hänen isänsä viemänä. Perillä oltiin joskus kuuden jälkeen, tervehdittiin Karitaa ja kannettiin meidän valtavat laukut sisälle mökkiin. Me oltiinkin melkein viimmeisiä leirille tulioita paitsi yksi leiriläinen puuttui vielä. Mutta sekin tuli pian ja sen jälkeen Karita esitteli kaikki kaikille ja mentiin katsomaan heppoja ja jakamaan hoitsut kaikille leiriläisille. Iidalotalla oli omat poninsa Pleikkari ja Iivana mukana leirillä. Kun hoitsut oli jaettu mentiin mökki…