Siirry pääsisältöön

Katso oikenpuolen sivupalkki! ;)

Huomatkaa toi kysely oikeassa sivupalkissa! Ajattelin muistuttaa, ettei kukaan unohda, kun vastausaika on noin lyhyt... Oon vieläkin kotona, kun eilen ja toissapäivänä oli kuumetta. Tänään ei oo ollut, eikä toivottavasti nousekkaan. Kurkku vaan meinaa olla taas kipee, niinkun eilen ja toissa päivänäkin. Mutta jos en nyt ei nouse kuume, niin enköhän mä jo huomenna mee kouluun etten jäisi jälkeen muista... Oonhan mä siis läksyt kysynyt :D

Nyt oon ollut paripäivää sisällä ja en oo ollut heppoihin kosketuksissa, muuta kun kuvian ja ikkunan välityksellä. Muuten tulevaan(ko) kuvapostaukseen, (>katso oikeonpuolen sivupalkki) ei sitten löydy kauheasti ratsastuskuvia, varsinkaan Sulkulla. Dimonassa otettuja kuvia on vähän enemmänkin. Onneksi! Ettei kaikki kuvat oo Sulkku edestä, Sulkku takaa, Sulkku sivulta, Sulkun pää jne. Onhan näitäkin, mutta muutama ratsastuskuva varmasti piristäisi, vai kuinka?

Ja voi olla että tämä kuvapostaus, tai oikeammin ''ennen näkemättömiä kuvia''- postaus, voi tulla kahdessakin osassa, koska voin innostua laittamaan kuvia. Voikun kerkeisin tekeen sen tänään, enkä vasta ens viikonloppuna!

Taas yks turhaakin turhempi postaus, jaksaako kukaan ees lukeen näin turhia postauksia? Vai pitäskö mun suosiolla odottaa niin kauan, et olis jotain asiaa? Kommenttia! Aktiivisuutta kiitos, niin mun omakin agtiiviuuteni lähtee nousuun kun tulee postaus-ideoita!


Kommentit

 1. Minä kellonaikoina ruokitte teidän hepat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän hepat saa aamuheinät siinä 9-10 aikoihin. Päiväheinät 15-16 ja iltaheinät 21-23. Välillä ponit saavat kahdetkin päiväheinät, ettei väli olis niin pitkä :)

   Poista
 2. milloin rokotatte ja madotatte hevosenne? siis kuinka usein ja koska vuodessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokotteet ponit saivat juuri viimme perjantaina eli 1.2.2013, Remi kun on rokotettu säännöllisesti alkuvuodesta niin sille riittää koko rokote vuodeksi, mutta Pixi ja Alila tarttee tehosterokotteen joskus kahdenviikon päästä.

   Syksyllä äiti otti näytteet ponien kasoista ja näytteet näytti että vain tammoilla oli matoja. Ja tammat sai tähän sitten matolääkkeet. Ja nyt kun ell kävi rokottaas hepat niin äiti osti siltä myös matolääkettä.

   Eli rokottet n. kerran vuodessa ja matolääkkeet muutaman kerran vuodessa tai tarvittaessa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…