Siirry pääsisältöön

Viimme päivien touhuilut

Perjantaina piti aamulla raahata sukset kouluun taksissa! Eipä oo sen kivempaa... No koulussa kolme ekaa oli teknistäkäsityötä, joo ihan kivaa :) Ja sitten opoo... Ja kaks tuntia liksaa, meillä oli sijainen ja meillä oli kyl toooosi hauskaa kun hiihdettiin. Sai hiihtää ihan omaan tahtiinsa, minä ja kaks kaveria tullaan viimmetteenä ja pari tyyppiä paahto jo ohi toista kierrosta ennen kun me ollaan ees puolesvälissä.... No me oltiinkin seikkailtu jo ties missä :D :D Jossain välis otettiin kuviakin, kaverit selätysten sukset solmussa ja minä ja kaveri puuta vasten.... :D Lopuksi lasketeltiin ja sitten kun siinä oli pikku hyppyri niin leikittiin mäkihyppääjiä.... hehee! Oli muuten huosut vähän märät, kaverin kans sitten vaihdettiin kuivat huosut, kaveri otti multta legginsit ja mä vedin ratsastushousut jalkaan :) Sitten oltiin sellanen puol.tuntiin liksasalis vaan hölmöilemäs ennenkun tunti loppu :D

Taksista menin sitten rajakallioon, jee! Sukset mukana... Onneks äiti  oli vienyt mun rats.kamat sinne jo edellisenä päivänä, niil oli ollut kokous... No söin eväät ja toinen tuntilainen, yks ihana ihminen tuli ja mentiin hakeen Jennin kans hevoset. Mä menin Urskilla :) Se on ihan, vähän vauhdikas ja sai tehdä paljo puolipidätteitä. Kiltti hoitaa :) Harjattiin hepat (Urski ja Lahja) ja satuloitiin ja suitset molemmille päähän. Kentällä kiristeltiin vyöt ja säädettiin jalustimet ja alettin lämmitteleen.

Käynnissä alettiin tekemään hetken käveltyämme voltiti päihin ja pitkälle sivulle loiva kiemuraura. Mentiin oikean kierokseen ja Urski oli sinne jäykempi niinkuin Remikin, osa syy miks menin Urskilla :) Sain välillä Urskin taipumaan ihan hyvinkin :) Jes! piti vaan ottaa sisäkädellä välillä ihan reippaasti ja sisälle päin, ja tehdä sillä puolipidätteitä ja painaa sisäpohkeella samaan tahtiin ohjan kans. Toiseen suuntaan taas piti pitää ulkoavut lähellä ettei Urski saanut ängettyä lapaansa ulos, ja menis ihan kieroon... Ravissakin meni ihan hyvin kumpaankin suuntaan. Sitten vaihdettiin tehtävää, voltti päähän ja pohkeenväistöö uralla ravivolttii ja myöhemmin laukkavoltti.

Kohtalaisen hyvin meni, paremminkin olis voinnut mut ihan kivasti. Laukaa sain nostettua vain peri askelta kerralaan, huoh... Sen jälkeen pitikin alkaa meneen loppukäyntejä ja sen jälkeen purettiin kamat hevosten niskoista ja päästettiin ihanat ratsumme karsinoihin, niillä oli ihan hiki :D Jonkin aikaa odotettua iskä tuli hakemaan.


Kotona lähdinkin sitten kaverille leipomaan muffinseja. Kysyin parii kertaan että onko teillä kaikki vai pitääkö mun tuoda jotain. No ei tarvinnut ja kun pääsin perille ja kaveri meni jääkaapille niin meillä ei ole kananmunia. Lähdettiin sitten kaverin ja sen kaverin (no joo, on kai se munkin kaveri) meiltä munia. No kun päästiin takasin alettiin leipomaan. Kas muffinsia me sitten valmiinä syötiin kolmeen pekkaan. Hetken juteltiin jo kokoaikahan meillä oli kivaa :) Lähdin kotiin joskus puol.yhdeksän jälkeen ja äiti oli siivonnut karsinat ja sisko vienyt ponit talliiin :)

Oho, tuleepa paljon tekstii...

Lauantaina Chili herättä mut jo puol.kahdeksalta :( Väsyy... No kahdeksalta vimmein päsen sen kan pihalle ja tarvittavat asiat hoitui :) Sitten vein heinät pihalle ja poniit peräs. Kerrankin ennen puol.yheksää ponit pihalle, pienesti ylpeä. Siivosin sitten kaikki karsinat ja pesin vesikipot ja siivosin ruokahyllyn :) JA leikkasin porkkaanaa valmiiksi iltaavarten.

Hetken sisällä oleskelun jälkeen lähdin noin kymmeneltä ratsataan Remiä, harjasin sitä elkein puol.tuntia. Satula ja suittet päälle ja menoks. Ratsastin hyvin samalla tavalla kun tunnilla Jennin vinkkejä mulle ja Remille noudattaen (kysyin neuvoa). Aloitin tekemällä voltit päihin ja pohkeenväistöö uralta pois ja takasin, kumpaankin suuntaan. Sitten ravissa voltiti ja muuten samalla lailla. Sen jälkeen menin lähkäsellä sivulla käännyin kentän sisäpuolelle ja pohkeenväistöö uralle ja raviympyrät. Hetken päästä menin laukkaympyrät päähän. Lopuksi taivuttelin vielä Remiä kahdeksikolla. Kiitos Jennin vinkkien huomasin Remin jo paremmaksi! Jeee!

Tallissa harjasin ja loimitin pienen vähän hikisen Remin ja vein ulos. Sen jälkeen kiiruhdin suihkuun ja sen jälkeen olin vaan tietsikalla luin kirjaa ja tällee. Sitten lähdin kaverin isän kyytis kaverin kassa toisen kaverin syttäreille mis olin kahdeksaan asti. Meillä oli kivaa :) Tehtiin tortilloja, nam... Ja oltiin Randomissa. Pidettiin hauskaa :D

Kotona söin vähän, vietiin äitin kanssa ponit pihalla ja katottiin putos tallenteena ja menin nukkuman, oli väsyy siinä yhdentoista maissa... Jaksoko kukaan lukee näin pitkää?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…