Siirry pääsisältöön

Remin päivän ''vaatetus''-kuvina!

Tänään menin talliin noin yhdeksältä kun uni vähä maistui, enkä pääsyt ennen puol.yhdeksää ylös. Vein ponit ulos ja siivosin kakki kolme karsinaa ja vaihdoin vetet ja lakaisin käytävät. Takaisin talliin lähdin joskus vähä jälkeen yhtätoista ja hain Remin käytävälle. Menin sen ensin läpi kumisukalla, paitsi jalat ja päätä. Sen jälkeen kovemmalla harjalla ja lopuksi pehmeämmällä harjalla. Selvitin harjan ja hännän ja letitin molemmat :) Sitten harjasin vielä pään ja laitoin suojat ja muistin siivota kaviotkin.

Sitten satula ja suitset päähän ja ratsastamaan. Menin tonne laitsalle missä meidän ''kenttä'' sijaitsee tällä hetkellä :D Pari kierrosta käveltyämme alan tekemmään pitkällä ohjalla istunnalla ohjaten kiemuroita, volttteja ja pysähdyksi. Kun tämä sujuu ihan ok, aloitan ravaamaan. Sitten otan vähän ohjia käteen mutta silti pitkät ohjat ja teen laukka-ravi-käynti-laukka-ravi-käynti siirtymisiä. Kun se sujuu niin otan pitkät ohjat ja kävelen noin kierroksen.

Kerään taas ohjat käteen, ja ratsastan voltit päihin, toisen käynnissä ja toisen ravissa. Pitkille sivuille taas tein pysähdyksen ja peruutuksen. Kun tämä sujui ihan kohtalaisesti, muutin käynnit raviksi ja ravit laukaksi ja peruutukset pelkkiksi pysähtymisiksi. Hetken huilattua taas pitkillä ohjilla pujottelin kolmea pönttöä käynnissä ja ravissa. Sitten pari kierrosta laukkaa ja Remi yritti kiihdyttää pitkillä sivuilla :D ja hetken ravailtua käyntiin ja laitoin Remille loimen ja käpsyteltiin loppukäynnit navetan takaa oikoteinpäähän ja takaisin.

Sitten talliin, satula ja suittet pois ja harjasin piikkusukalla ja jalat ja pää pehmeellä harjalla. Kavioiden putsaus. Loimi selkään ja karsinaat ja vähän heiniä. Vein tavarta paikoilleen, mutta en kerinnyt/jaksanyt vielä siivota käytävää, Remi pasko kaksi kasaa.... Ja sitten siinä on niitä karvoja, mitä Remistä lähtee 100 000 000!! Sitten juoksinkin jo tupaan syömään :)


Päässä: Suitset, merkistä mulla ei ole tietoa. 
Selässä: Wintecin estepenkki, satulahuopa on tavallinen neliohuopa, merkistä mulla ei ole tietoa.
Jalassa: Hivutussoujat Equi-Guard, tosin nämä meidän on vähän vanhemmat, ekä tiedä mistä ne on Remille ostettu. Etujaloissa on Horzen bootsit.

Tämä ja alempi kuva ovat vaihtaneet paikkoja...
 Päässä Remillä on Claridge House on Hööksiltä varmaan aikoinaan Remille ostettu.
Loimen merkkiä en tiedä!
Remillä oli loppukäynneissä huopa selässä :)

 Sama riimu kun aikaisemminkin ja loimi on äitin vanhojen hevosten vanha. Remillä laitan sitä pihalle jos se on hikinen. Siinä on toi kaulakappalekkin :)

Mitäs piditte? Teenkö näitä lisää? Kommentoikaa! Ja liittykää lukioiksi!! ja linkatkaa omia blogejanne + YouTube- kanavianne!

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) Teen näitä sitten aina silloin tällöin kun innostun poni pukemaan muillakin kun näillä varusteilla mikkä sillä nyt on :)

   Poista
 2. Tykkäsin! :) lisää tälläsiä!

  VastaaPoista
 3. kyllä olis ihan mukavaa jos tälläsii postauksii tulis enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Kyllä näitä sitten varmaan tuleekin lisää :)

   Poista
 4. kiva blogi sulla :) mun blogi: sohovizinblogi.blogspot.com
  et jos vilkasisit

  VastaaPoista
 5. kiva blogi :) sohovizinblogi.blogspot.com
  tos on mun blogi jos haluut vilkasta

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…