Siirry pääsisältöön

Valmennus 16.9.2012

Joo, en oo hyvä käyttämään paittia ;D
Meillä alkoi valmennus Rajakallion Ratsutilalla n. 15.30, Rajakallioon tuli yksi vierasvalmentaja jonka valmennuksessa olen ollut Sulkulla. Nyt siis menin itse Remillä ja sisko Sulkulla. Ollaan molemmat ihan tyytyväisia valmennukseen.
 Kotoa lähdettiin joskus klo 15.10 lähtö vähä venähti kymmenellä minuutilla, mutta ehdittiin silti ihan hyvin, ;D
Rajakalliossa otettiin ponit kopista ja laitettiin latoon ponit kiinni, otettiin kulkkarit pois ja suojat jalkaan ja satula selkään ja suittet päähän.


Kentällä noustiin selkään ja alettiin kiertää kenttää käynnissä, ravissa tehtiin voltteja että saatais ponit kuulolle. Tehtiin kiemurauraa tai vastaavaa ja sillä kevennyksen vaihtoja. Kulmiin olis voinut ratsastaa paremminkin, en saanut heti sisäpohjetta kunnolla läpi.
 Sitten valkku huomasi että mun varpaat sojottaa liikaa sivulle, sainkin sitten kiinnittää varpaisiini lopputunin huomiota. Useimmiten kuului;''muista varpaat''!


Pieni käyntitauko ja sitten tultiin lävistäjällä suoraa ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Kun tämä tehtävä sujui, vaikeutettiin tehtävää niin että lisätiin keskimmäisten pönttöjen ympärille voltit, katsokaa kuva ylhäällä, jos siitä tajuaa mitään...
 Ensin mentiin ravissa ja sitten nostettiin laukka lävistäjällä ja voltti ja ennen kulmaa himmattiin raviin. Ensin en meinannut saada laukkaa säilymään voltilla, joko oli väärä laukka tai sitten tein liian jyrkän käännöksen ja ne VARPAAT!


Tämän tehtävän jälkeen ravattiin ja ravissa annoin Remin venyttää kaulaansa, ravinjälkeen viellä loppukäynnit ja pois kentältä. Ponien hoito, ponit koppiin, kotia, kotona ponit kopista ulos ja laitsalle, kopin siivous, tavaroitten kanto talliin, ja sisälle.
 Oli muuten ihanan lämmintä, n15´C ja tarkenin ratsastaa t-paidalla, ihanaa! Nyt mun pitää kotonakin kiinnittää noihin varpaisiin huomiota, jos varpaat sojottaa sivulle esteillä niin jalat heiluu ihan mihin sattuu.  Ja esim. kannuksiakaan en voisi pitää kun ne olis heti hepan kyljissä, iik!
 Ohjatkin sais olla paremmin tuntumalla... No kannustettiin meitä kilpailemaankin, n ne estekisat nyt on tulossakin. Niin sitä vielä että Remin entinen omistaja on kilpaillut Remillä esteillä, niin meidän valkku on nähnyt Remin kisoissa, on kuulemma rusettikone! Kun muut on säikkynyt, tiputtanut ja kieltänyt Remi on mennyt hienosti. Remi on vain niin herkä että jos mä mokaan pahasti ja häiritten Remiä niin ei se voi kaikkea pelastaa. remin edellinen ratsastaja oli varmaan vähän korkemmalla tasolla kun mä, mutta valmennuksessa käydään että opittaisiin!

Kommentit

  1. Kiva postaus. Remi on niin söpö. Kun vaan olis ittelläki tommone.

    VastaaPoista
  2. Käytättekö pinteleitä?
    Miten kylmäätte heppojen jalat ja mitä teette kylmäyksen jälkeen? (laitatteko lämpimät tms?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakaan vielä ei olla käytetty pinteleitä kun ei ole tarvittu, mutta jos tarvitaan niin käytetään.
      Ollaan käytetty linimettiä kun ollaan hypätty esteitä. Ei olla tehty mitään muita erikooisuuksia, kun ei olla koettu sitä tarpeelliseksi.

      Poista
  3. Jäi kysymättä kysymyspostauksen aikaan, mutta kysyn nyt: kumpi kiinnostaa, esteet vai koulu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muistit, tai ainakin joku muisti kysyä. Minä mokasin, en muistanut vastata! No vastataan sitten vaikka tänne.
      Molemmat on kivoja, välillä koulu on kivempaa kuin esteet ja välillä toistepäin. Tykkään siis molemmista yhtä paljon! Esteissä on parasta ''vauhti ja vaaralliset tilantet'' ;D Ja koulurats. taas kun saa hevosen tuntumaan allaan kivalta.
      Osaatte kyllä kysyä vaikeita kysymyksiä!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik