Siirry pääsisältöön

Heppailua

Tänään oli sitten Remin vuoro hypätä, kiersin taas navetan takaa ja oikotielle lämmittelemään. Nyt ei Remiä enää jäntskättänyt kun silloin perjataina olin siellä niin kauvan työskentelemässä. Oikotiellä menin kevyttäravi ja laukkaa, laukassa Remi olis vain mennyt täysiä mutta minä sitten pidättelin selästä.
  Pihassa sisko sitten rakensi pystyesteen. Aloittettiin tulemalla verkkahyppyjä 45cm pystylle, ja siitä sitten nostettiin pikkuhiljaa. Pari kertaa tippui huonoista lähestymisistä johtuen, mun moka.

Kivaa on!

Lopuksi tulin kerran 80cm pystyn. Sille taisi tulla yksi parhaimmistä hypyistä koko aikana. :D
 Sisko meni Remillä loppuravit ja käynnit, sen jälkeen hoidettiin se pois ja mentiin syömään. Joskus ruuan jälkeen menin pihalle ja hain Alilan laitsalta ja menin sen kanssa hetken lätäköitten läpi ja hyvin sujui. :D

Harjoittelin Alilan kanssa myös koppiinmenemistä. Alila käveli koppiin epäröimättä ja siellä seisoi sitten nätisti kun pidettiin sedän kanssa hetken lastaussiltaa kiinni. Koppiharjoitusten jälkeen käveltiin hetken, ja sitten tarhaan.


Kullannuput vauhdissa!

Alilan kanssa puuhaillun ajan jälkeen meni hetken ennen kuin menin ratsastamaan Sulkulla. Sulkulle laitoin ohjat kiinni riimuun ja satulahuovan selkään ja menoksi. Sulkku pysähtyi tosi herkästi, peruuttaminen oli vähän hankalampaa, mutta onnistui sekin.
 Menin Sulkulla ravia ja laukkaa, en tehnyt mitään erikoista. Mitä vähän kun sisko ratsasti Pixillä niin mentiin ''montee'' ilman satulaa ja ihan ratsu nopeuksilla ;;D

Kullanmussukka

Ilmottauduin äskein Dimonan tallin estekisoihin 23.9. Sulkulla luokaan 50-60cm ja Remillä 60-70cm. Kokemuksi hakemaan lähdetään eikä ruusukkeita, vaikka kaikki kyllä palkitaan ja ketää ei hylätä. Meillä on vielä viikko aikaa harjoitella kisoihin, ja toivon mukaan pääsen pellolle hyppäämään rataa. ;D

Erittäin edustava kuva ;D

Kommentit

  1. Katsoin laittamaasi linkkiä Dimonan sivuille ja katsoin hevosia, pisti silmään se Raikuliini niminen suomenhevostamma; Tallilla joka on lähellä kotiani on tämän kyseisen tamman isä!
    Elikkä siis Hietikon ratsastustallilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…