Siirry pääsisältöön

27.5.2009-27.5.2012

Tänään eli 27.5.2012 ollaan Sulkun kanssa taivallettu tasan kolme vuotta!  On koettu itkua, parkua, iloa ja naurua. Nyt kerron kaiken mitä muistan, kolmesta edellisestä vuodesta. :D

Tarkkaa päivämäärää en muista, mutta mahdollisesti vklp, kävimme katsomassa Sulkkua Ikaalisissa. En silloin osannut ratsastaa oikeastaan yhtään. Ponin omistaja, tyttö talutti meitä, mua ja sisaruksiani palanmatkaa. Sulkkukaan ei sillon osannut mitään. Siitä huolimatta päätimme ostaa sen.

27.5.2009 Kun tulin koulusta oli Sulkku jo meillä. Kävin aidan luona katsomassa Sulkkua ja oli iloinen.
Samana päivänä Sulkku täytti 4-vuotta. Tiedetää! Kaikki aina kertoo että ei näin! ''Ensin ratsastustunneille muutamaksi vuodeksi ja sitten vielä osaava hevonen.''
 Sulkku oli siis kouluttamaton ratsuksi, oli sen selässä oltu ja ajettu kärryillä. Ja mitä minä osasin? Tiesin miten hevonen käännetään ohjilla (istunta ei sanonut mitään) ja pysäytetään.

Ensinmäinen vuosi eli 2009 taisi mennä kokonaan siinä että joskus ja jouluna ajettiin ja ratsastettiin, enemmän kyllä kesäaikaan.
Toinen vuosi eli 2010 meni hyvin samaa rataa, paitsi että ratsastin jo vähän enemmän.
Samana kesänä 2010 kaverin shetlanninponi oli meillä Sulkulle kaverina kesän. Kaverin kanssa sitten ratsasteltiin aina välillä kevyesti.
Kaverin entinen poni, kesällä 2011
Unohdin sanoa sen verran että aloitin rats.tunnit syksyllä 2009.

Vuosi 2011 kevät aloitin ratsastamaan Sulkulla. Aloin opettamaan sille laukkaa. Meillä oli todella paljon erimielisyyksiä suunnasta silloin. :/
Sulku toimi talutusponina kaksilla eri markkinoilla. Sulkku käyttäytyi talutusponina esimerkillisen rauhallisena. :D

Loppukesästä Sulkulla todettin takajalkojen nivelsiteissa revähdys.  Sitten Sulkku jäi sairaslomalle vuoden 2012 kevääseen. Toki aina silloin tällöin ratsastin tai ajoin Sulkulla kevyesti, mutta se oli toisaalta aika epämiellyttävää kun Sulkku pukitteli....
Talvi 2012

Kevät talvesta 2012 Rupesin hissunkissun ratsastamaan Sulkulla. Aluksi menin ilmansatulaa  käyntiä ja pikkuhiljaa aloin ravailemaan. Ja kun Sulkku ei alkanut ontua uskalsin kokeilla laukkaakin. Aloimma taas hiomaan laukannostoja. Ontumista ei onneksi ole enää ilmennyt!

Me ei olla paljon Sulkun kanssa ehditty hyppäämään. Niin saatiin äidiltä lupa hypätä kevät talvellä. Hypättiin pelolla pieni 20cm ristikko. Hypättiin kaksi kertaa. Kerran se sen vain hyppäs.
Tämän hyppykerran jälkeen olen hypännyt vain muutamia kertoja. Jotenkin se hyppääminen on vain jäänyt meiltä.

Tässä mun ja Sulkun yhteinen taipale niin lyhyesti kuin osasin kertoa. Ehkä jotain jäi pois mutta suurin piirtein tässä oli kaikki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Sano ei roskaamiselle!

Mitäs sitä tänään kirjottaisi? Ei tule taaskaan heppaaiheista kun poneista ei oomitään asiaa. Joka paikassa on liian liukasta ratsastaa (huokaus...). Kiinnostaisiko lukea luonnon roskaamisesta? No jos vastasit ei niin ei kannata jatkaa pitemmälle.

Luonnon roskaaminen!
Ärsyttää, kun melkein kaikki heittelee kaikenmoisia roskia
ja romuja luontoon! Kyllähän olen itsekin heitellyt jotain
trippipurkkeja maahan ja jättänyt sen siihen, mutta enpä
enää tee niin…!
Monissa ojissa näkee lojumassa kaikenlaisia pusseja,
tölkkejä, pulloja ja paperia, joihin linnut ja muut

eläimet voi jäädä kiinni ja satuttaa itsensä!!L Ja Sitä paitsi ne ovat ruman näköisiä!!!
Pauliina Jokiranta

Toummoinen löytyi googlettamalla hakusanalla luonnon roskaus. Ja koska mielestäni se oli asiatekstiä niin päätin kopsata sen tänne teidän luettavaksenne! 
Miettikääpä nyt kuinka paljon näette ojienpohjalla roskaa, sieltä löytyy maitopurkkeja, olut tölkkejä, tupakkarasioita, pikaruokapakkauksia jne. Näkee siellä paavimuoviaki…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…