Siirry pääsisältöön

Hyvänmielen valmennus


Tiistaina 29.12 oli Rajakallion Ratsutilalla vierailevan valmentajan Salla Alarautalahden valmennus. Aluksi meinasin olla menemättä Roosan kanssa, mutta päätinkin lähteä mukaan. Ja onneksi lähdin, tykkäsin Sallan tyylistä opettaa, vaikka oman ylimääräisen säätämisen olisikin voinut jättää pois.;) 

Samassa ryhmässä mun ja Roosan lisäksi oli kaksi suomenhevosratsukkoa. Ehdittiin kaikki tehdä itsenäinen alkuverryttely kun valmentaja oli vähän myöhässä. Roosa oli Sallalle tuttu tapaus vuosien takaa ja hän itsekkin on Roosalla joskus ratsastanut. Ja kuten hän totesi Roosasta, että se kyllä osaa silloin kun sitä huvittaa, mutta jos ei huvita niin ei huvita. Ja näin olen Roosaa itsekkin kuvaillut!

Alkuhöpinöiden jälkeen aloitettiin itse valmennus tulemalla pituushalkaisiaa pitkin kevyessä ravissa hevonen suorassa ja ohjan ja pohkeen välissä. Parin kerran jälkeen aloin saamaan Roosaan otetta ja saatiin kehuja. En ole paljon harjoiellut suoraa ratsastamista, olen vain pitänyt huolta siitä, että suoraan ratsastaessa meno on myös ollut suoraa. 

Pienien välikäyntien jälkeen jatkettiin hevosia jumppaavalla tehtävällä. Tultiin L:päädystä pituushalkaisialle X:n kohdasta tehtiin voltti joko oikealle tai vasemmalle riippuen siitä mistä suunnasta tultiin pituushalkaisialle ja tästä aina päinvastaiseen suuntaan voltti. Voltin jälkeen suoristus ja avotaivutusta suoristus ja tällä kertaa voltti erisuuntaan kuin tehtävän alussa. 

Roosa oli vähän vetelä ja tarvi patistusta eteenpäin liikkumiseen, mutta liikkui aina hienosti eteenpäin kerrasta kun pyysi. Aluksi avotaivutus kärsi kun ravi heikkeni ja tätä saatiinkin hienosti korjattua, kun Salla kertoi mulle, että omistan kaksi pohjetta ja niitä pitää käyttää. Tähän kun vielä lisättiin mun katseen pysyminen eteenpäin saatiin oikein hienoja avotaivutuksia aikaan ravissa. Ei siis treenit senkään asian suhteen ihan hukkaan ole menneet!

Hetken päästä muutettiin vielä tehtävää niin että jälkimmäinen voltti ratsastettiin vain puoliksi ja siitä alettiin ratsastamaan päätyyn ympyrää laukassa. Roosalta tuli oikein kivoja pätkiä laukassa. Saa kyllä olla tyytyväinen valmennukseen! Vaikka Roosa olikin hyvä, ei se ollut ihan niin hyvä kun se voisi olla, mutta tiineyskin alkaa jo varmaan tuntumaan. Ollaan jo meinaan ylitetty 150vrk rajapyykki, jippii!

Pakko vielä mainita, että heti valmennuksen alkuun Salla sanoi Roosan olevan hoikemmassa kunnossa kuin viimenäkemällä! Hienoahieno etten sanoisi ja nyt Roosa on tiineenäkin! :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon blogihaaste:Lempiratsastuspaikka

"Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin -blogi."
Oma henkilökohtainen lemppariratsastuspaikka on meillä täällä kotona. On metsää ja metsäteitä, peltoja ja oma kenttä. On niin hienoa kun talli on omassa pihassa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Voi lähteä ratsastamaan silloin kuin itselle käy, oli kellonaika mikä tahansa. Jos huvittaa niin voi lähteä kentälle tekemään kunnon hikitreenin ja jos se ei hyvita voi lähteä maastoilemaan. Tosin täällä pitää mennä ensin puolesta kilometristä useampaan kilometriin ennen kuin pääsee metsäteille, mutta sekään ei ole este maastovarmalla hevosella.

Maastot ovat todella ihanat. Metsäteissä on valinnan varaa metsittyneimistä teistä peihmeille hiekkateille, jossa saa laukkailla kunnon pätkiä. Metsäteistä lyötyy myös pieniä mäkiä, joita on kiva laukkailla ja lenkille saa pituutta seitsemästä kilometristä vaikka melkein kahteenkymmeneen kilometriin jos on valmis ratsastamaan myös maantietä pitkin. Ja täyty…

Tiineyden eteneminen

Roosan tiineyden etenemisestä ei olekkaan blogin puolelle ilmestynyt juttua toviin. Nyt hiihtolomalla avautui sopiva rako päivittää myös blogia (koskakohan tekisin jotain tuolle ulkoasulle?!) Roosan tiineys on edennyt jo oikein mukavasti ja ilman ongelmia. Tiineyttä on takana jo seitsemän kuukautta, joten vielä olisi neljä pitkää kuukautta odoteltavana. 


Roosan luonne on pysynyt samanlaisena kuin ennen tiineyttä. Virtaa riittää ja välillä sitä löytyy niin paljon, että voisi jakaa vaikka muillekkin. Joskus huomaa päiviä, ettei jaksa painaa samaan malliin, mutta se nyt on normaalia kenelle tahansa. 

Satula alkaa näyttämään siltä, ettei istu enää ihan täydellisesti. Parin kuukauden aikana tullaan todennäköisesti vähentämään satulan käyttöä ja jättämään se lopulta satulatelineeseen. Ei kuitenkaan ihan vielä sillä perjantaille on sovittu valmennus. ;) Roosaa on ratsastettu 4-6 kertaa viikossa ja silloin tällöin treenaillaan ihaan hikeen asti. Roosaa kuunnellen ja Roosan voinnin mukaan ollaan…

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?''

Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin.
Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa.
Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea...

Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan.

No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsinoissa ol…